Fogyókúrás virágpor

A túlsúly egyre többeknél jelentkezik napjainkban. Ennek egyik oka a feldolgozott élelmiszerek növekvő fogyasztása, melyeket a szervezet nem tud tökéletesen feldolgozni.
Az átalakított élelmiszerek hiányos feldolgozása miatt az anyagcsere károsodni fog, ami a zsírok felhalmozódásához vezet a szervezetben. Hosszútávon nagyon sok zsír gyűlik össze és ez elhízáshoz vezet. A túlsúlyos emberek 90%-ánál ez a valódi ok.
A virágpor a fogyókúrának nemcsak a megtámagatója, de ténylegesen segít a zsír égetésben és a cukrok gyorsabb energiává történő átalakításában.
A virágpor egy tápanyagokban gazdag méhészeti termék, mely tartalmazza az esszenciális aminosavakat, sókat, ásványi anyagokat, vitaminokat, enzimeket és más, a szervezet számára hasznos anyagokat.
A virágpor nagy mennyiségű lecitint tartalmaz, amelyről úgy tartjuk, hogy képes normalizálni az anyagcserét. Ezenkívül a lecitin feloldja a zsíros lerakódásokat a szervezetben, tehát fokozatosan megszüntetni a testzsírt.
A virágporban lévő lecitin másik hatása, hogy serkenti az anyagcserét, ami gyorsabb zsírégetéshez vezet.
A nyers virágport rendszeresen fogyasztva a testsúly csökkenésében már néhány hét után érezhetjük a pozitív hatását. A virágpor csökkenti az étvágyat miközben nem érezzük magunkat gyengének.
A kóros anyagcsere problémák mellett a stressz is elhízást okoz. A stressz és a túlzott szorongás növeli az étvágyat, tehát a stressz következtében a szükségesnél több táplálékot juttatunk be a szervezetbe, ígya a felesleget a test zsírként raktározza el. Ekkor alakul ki a túlsúly.
A virágporral végzett fogyókúra során párhuzamosan mind az étvágyat mind a stresszt is csökkenthetjük.
A virágpor gazdag B-komplexben, B2-, B5- és B12-vitaminnal van tele. A B-komplex alapvetően segít legyőzni a stresszt, így normalizálja az étvágyat és a bevitt táplálék a szükséges mennyiségű lesz, így nem raktározódik el zsír a testben.
A glikémiás index mutatja, hogy az ételek milyen mértékben emésztődnek meg és kerülnek be a véráramba. A legmagasabb glikémiás indexe a cukornak van (100). A magas GI-vel rendelkező ételek fokozott inzulin teremelődéshez vezetnek. Az inzulin pedig köztudottan egy zsírokat tároló hormon, miatta vannak a cukorbetegek is fokozott túlsúly veszélynek kitéve.

Az alacsony Gl-vel rendelkező táplálékok, a fehérjék, rostok és zsírsavak segítik kiegyensúlyozni és ellenőrzik az inzulin felszabadulását és így minimálisra csökkentik a nem kívánatos testzsírt.
A virágpor kitűnő forrása a fehérjéknek és zsírsavaknak, melyek alacsony GI-vel rendelkeznek és nem emelik az inzulin szintjét.
A virágpor elősegíti a fogyást, ez az egyik legfontosabb egészségügyi hatása, amit az emberek előszeretettel alkalmaznak.

Az étvágycsökkentő virágpor

A virágpor csökkenti az étvágyat, mely nagy segítség azoknak, akik szeretnének fogyni vagy meglévő testsúlyukat megőrízni.
Carson Wade 1978-ban a virágporról írt könyvében ezt írtat "A virágpor természetes módja az anyagcsere serkentésének és segít megőrizni és csökkenteni a testsúlyt". Továbbá kifejtette, hogy a virágpor javítja az anyagcserét azáltal, hogy helyreállítja a nem megfelelő kémiai egyensúlyt és biztosítja azokat a hiányzó összetevőket, melyeket más élelmiszer nem tud biztosítani.
A virágpor mind a cukor mind a zsírok energiává történő átalakítását gyorsítja.
13 gramm virágpor 1 kilógramm étel megemésztésén segít.
A virágpor vízhajtó hatású is egyben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése